Min gamla slitna ring...

Denna sida är nu öppnad fr o m 090112 –

 

 

Denna ovan, min ring... har också blivit nostalgi med åren… eftersom jag haft denna på min högerhand i 37 år! (2011)

 

"Sagan om ringen"!

 

Jag gifte mig på 70 talet, sen skiljde jag mig redan 1974! Som kompensation för den avlagda vigselringen, hittade jag denna ring på ett säljstånd på Slöjdgatan vid Hötorget i Stockholm, mittemot Myrornas som då låg där på 70 talet!   

 

Jag jobbade då på RETAB som prototyparbetare, tekniker, lite konstruktion m m, och vi hade hyrt in en amerikansk konstruktör från USA. Han var doktor i konstruktion, och vi samarbetade på ett projekt… RETAB behövde en robothand, typ likt vår egen hand i rörelserna så nära som möjligt i X Y Z led, för att hålla ett arbetsverktyget, och i detta fall skulle det vara ett sprutmålningsmunstycke till en sprutmålningsrobot… 

 

Denna man var i begynnelsens födelse Turk! Men hade flyttat till USA och skolat sig till konstruktör, och slutligen hamnade han hos oss! När han fick se min ring stirrade han häpet och sa, vet du vad du har på ditt finger!? Nä, bara en snygg udda tuff ring svarade jag förstås… och förklarade orsaken… varpå denna engelsktalande sköna individ (Carry Jouser) svarade, det är en turkisk vigselring!!!! Vrålgarv!!!!   

 

Det var på den gamla tiden i Turkiet, för att mannen skulle se om kvinnan hade varit otrogen! För tog de av sig ringen och den föll isär, och inte fick ihop den igen, så skulle kvinnan bli avslöjad!

Hmm… alltså slängde jag min svenska vigselring och köpte en turkisk!? Vrålgarv igen!!!!

 

Men den fick vara kvar på mitt finger, och slitaget genom åren lagningar m m har gjort att jag blev tvungen att sätta dit en ny ringunderdel, så den går inte längre att ta isär tyvärr… så var sagan slut… 

 

PS. Idioten till guldsmed som satt dit ringen, förstörde min ring!!! Dyrt var det också!!! Efter första försöket var den ännu sämre, och för smal ring dessutom!? Så han fick göra om det, som det ser ut idag! Det vansinniga var att han sedan slipade ner fronten till det mesiga runda utseendet! Grrr!!!! (Det konstiga är att han leder silversmideskurser!????) 

Det var betydligt kraftigare knotliknande konstruktion på ringens front innan! Så jag borde egentligen stämt honom, men han var för dum att fatta att han gjort fel!??? Hmm… DS.

(Skall man ha något riktigt gjort, så får man göra det själv!)    

 

Se gärna några av mina silverringar m m jag själv gjorde på 60 talet... 

 

Jag kollade på nätet ang min ring...

Andra typer av Turkiska vigselringar! "Turkish wedding ring" Eller pusselring som många tror det heter!?


Fler snarlika läckra ringar att se på, som de kallar "Pusselring"... 

Andra uppifrån, mest lik min hittills i mitt sökande!  (Källan)

Eller se här, där x påstår att den är från China för över 2000 år sedan!?

Jag kommer fortfarande ihåg hur man sätter ihop min ring, men för de som inte vet!

Eller en enklare anvisning här... Eller se det på video! (Källa)

Fler om ringhistoria, samt fler ringtyper här...

 

OBS! Annat bra veta an denna ring längst ovan i bild, är att den ringtyp jag har i fyra delar, och är också den svåraste att sätta ihop! 

Så med andra ord... ju fler ringar du har, ju enklare är den att sätta ihop!

Se den typen under, klicka grön text...

Det är denna typ som man bara flätar i varandra, som är väldigt lätt...

Jag känner till två sätt att montera ihop min ring! (4 delade) En av dem heter, ”X i ODen andra varianten har jag tyvärr inget namn på...

 

Sen måste jag ju säga att min ring är snyggast i sin enkelhet!

Här kan man se den som är mest lika min ring! Skitsnygg, men kostar säkert guld...


Tyvärr hittar jag inte lyckats hitta någon typ min ring, (OBS! Ej i guld) men vet någon var man finner den, så hör gärna av er här... 

 

 

Sjuk fixad bild som jag själv tog 081103, men nu här för att visa ringen...

Obs, kolla in skuggan på armen... 

 

 

 

Åter Nostalgi sidan...