Broschyrer & minnen m m, från mina f d jobb...

Denna sida är nu öppnad fr o m 081015 –

 

Micronic AB (Danderyd) Blev sen Parcon Terminal AB

Gerhard började företaget med en RC radiostyrning 1973...

 

Åter till mina jobb under åren... 

Annonsen jag sökte jobbet på 1982...
Gerhard Westerberg var vår ägare och VD

Efter jag började på Micronic 1982, fick Gerhard Westerberg Guldkuggen av Kungen! Det var för den handburna dataterminalen.  

 

Förutom handburna dataterminaler och tillbehör som jag disignade, konstruerade och jobbade jag även med en s k mätklav, för att mäta mängden av skogens stammar/virke!

Annat var en helt egna konstruktionen på en ”Pick and place” maskin (t o m Toshiba kom för att se på min maskin!) eftersom den skulle plocka upp ytmonterade komponenter och placera dem på ett mönsterkort osv, och det var bara vi som köpte sådana komponenter i Sverige!

081015 la jag in fyra bilder längre ner!

Se hur den lille "maskmaskinen" ser ut idag!!!

Mer om denna s k ”maskmaskin”!
Mer och slutligen om ”maskmaskin”!

Datatronic som köpte upp Micronic AB 1985-6? Under tiden jag jobbade där, och de la då ner vår konstruktionsavdelning, så det var många med mig som fick gå!

Jag började sen på Astra Tech AB, som låg i Marievik, Liljeholmen.

Vid ett tillfälle fick jag konstruera och bygga Sveriges första "Pick and place" maskin enligt Toshiba. Det viste jag inte när jag började bygga maskinen!

Men när det kom en hel delegation från Toshiba, förstod jag varför… de undrade varför vi på Micronic köpte så många ytmonterade komponenter!? Det var ju förstås för att vi var så långt framme i den teknologin, att vi kanske var de första i Sverige som använde sådana små komponenter i så stor skala!

Det var till de handburna dataterminalerna som man ofta såg personalen gå runt med, och inventerade matvaror m m på hyllorna i affären! Sen kopplade de ihop minidatorn med ett telefon modem, och beställde nya varor på ett nafs!

De du om man får skryta…    

Här ser man svängarmen, "parallellogramet" som just hämtat en komponent, och sedan kommer en s k "uppochnerare" och hämtar upp komponenten med ett sugrör under vakuum! Sen positionerar datorn x/y koordinaterna på monteringsbordet, som också specialgjordes av mig, till sitt rätta läge! Uppochneraren går sen ned med komponenten på mönsterkortet, och vakuumet släpper, sen därefter kommer det två lödbyglar (av beryllium) ned på var sida av komponentens lödben, och ger sen en högfrekvent strömpuls till så tennet smälter och komponenten löds fast! Sen ny position osv…

Det fortsätter med en bild till på nästa sida... osv

 

 

Det fortsätter på nästa sida...

3