Hästdressyr på Ekerö...

Denna sida är nu öppnad f o m 080320 -

 

 

 

 "GUBBGRUPPEN"!

 

 

 

 

Jag tycker även om "mjukishästar"! (Förutom V8 Yankees/USA car)  Eller ”havremoppe” som vi skojade med! Min dåvarande sambo, (mina barns mor) träffade jag 1985-6, och hon hade en häst på Ekerö.

 

Vi var ut och red en dag, och till hennes förvåning sa jag att jag aldrig ridit! Men jag tyckte det var kul, så när hennes ridskolas ägare Margit Strömberg & Calle (Ekerö Ridskola, 20år, 2009) frågade om man inte kunde starta Sveriges första manliga ridgrupp, "gubbgrupp"!?

 

Sagt och gjort, där stod plötsligt en dag ett gäng vilsna ”gubbar” från 25-70år! Dressyrlärarinnan "Meta" låg dubbelvikt av garv de första veckornas tuffa dressyrtimmar! Men vi gubbs avancerade snabbt och red t o m Kadrilj på en riduppvisning redan första året!

 

Varje torsdag red vi, och alltid turades vi om att ta med oss öl och ölkorv, eller snittar (mannen med snittarna) efter det jobbiga dressyrpasset, satt det extra bra!

Ölen och eftersnacket var det roligaste i veckan! Men det var förstås ridningen också! Det höll sen i sig med ridandet i några x antal år, och jag slutade tyvärr då jag skiljde mig... 

 

Dessa två bilder hittade jag 090617, som jag nu la in... Vår ridlärare "Meta" längst fram... 

(Jag längst ner till vänster i vit hårtofs!)

 

Det föreställer ridavslutning 1990 05 31 & 1992 06 04

 

Ekerö Ridskola, vid/nedan Ekebyhovs slott...

 

 

Åter mina gamla/nya intressen?

 

 

 

         Jag på en ridtur, Ekerö 1986