Campingveteranerna "CV"

Denna sida är nu öppnad fr o m 080323 -

 

(Medlem 484)

 

Jag är ingen Svenson campare med husvagn, typ ”De ska va husvagn” osv…

Varför det blev så här, är av flera olika skäl… Jag gillar gamla antika saker, design, vara nära naturen, och varför jag egentligen köpte en husvagn, var när jag var på första motorträffen, och jag sov över i min lilla trånga AMC Gremlin!

Det tog ett tag att veckla ut skelettet igen efter den obekväma natten! Då sa jag till mig själv, nästa gång har jag en egen liten husvagn… å så blev det… Sen upptäckte jag CV osv…

 

Jag köpte (1997) en Culeica King 500L, 1966

Eller se min sida om min husvagn...  

 

Campingveteranerna, är precis som det låter! 

OBS! Det är inte pensionärer som campar, utan det är gamla husvagnar och dragfordon, tält m m...

Det är ett gäng glada campare, gamla som unga! Vi träffas med en ”veteran husvagn”, eller annat äldre campingfordon, eller bara ett gammalt tält!

Vi grillar och umgås, byter erfarenheter m m som alla andra klubbar gör. Vi har långbord och äter gott tillsammans. Vi träffas på olika platser runt Sverige eller närliggande grannland. Vi har en årlig träff och årsmöte alltid på Ånnaboda!

Det är också en årlig motorträff och loppmarknad, där man kan handla/fynda på allt man behöver och lite till… Det ligger nära Örebro, på en höjd efter Garphyttan. Det är ett enormt friluftsområde, men som sagt, varje år i början av juni invaderas den av sköna fordon av alla de slag, samt massor av campare och markandssäljare förstås. Det är Classic Motor Festival som arangerar det hela.

Det är ett plus att äga en äldre husvagn (åldersbegränsning) samt att vara med i CV, för då får vi stå längst upp på ”vår egna gästparkering” bland övriga CV campare alldeles gratis, om vi anmäler oss i förväg!

En del ställer upp med sin passande ”finbil” framför husvagnen. Även vi har en klubbtidning, som heter "Hjulhuset" och kommer ut ca fyra gånger om året.

 

Se gärna några bilder från Ånnaboda!

 

Min V8 Pacer med husvagnen, Ånnaboda 1999

 

Fakta om Campingveteranerna: CV grundades 1990, och är en ideell förening som verkar för att, i en kulturbevarande anda, främja intresset för campinghistorik, för bevarande och restaurerande av kunskaper om kampingens historia, samt skapa förståelse och goodwill för campinghistorik.

 

 

Fakta om Ånnaboda: Ånnabodaområdet ligger i Kilsbergen ca 2 mil väster om Örebro. Här har Örebro kommun ett fantastiskt friluftsområde centralt i det stora skog och sjölandskapet.

 

 

Annat ang husvagnar m m...


2008 Packa husvagnen rätt!

Annorlunda husvagn...

 

 

Åter mina gamla/nya intressen?